logo

Aktualnosti

Festival malih plesnih formi

Po prvi put od održavanja festivala zbog pandemije virusa i moguće ugroze sudionika otkazana su oba festivalska programa. Međutim, članovi Udruge koji su bili u mogućnosti organizirali su se kako bi i u ovako neočekivanim okolnostima predstavili svoj kreativni rad s djecom i mladima. Stoga je daCi Festival na kojem nastupaju članovi Udruge postavljen na YouTube 28.11.2020. u 17.30 sati, odnosno istog dana i u isto vrijeme planirano za uobičajeno održavanje daCi festivala.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=gOT-nssBKtM

plesna radionica ilijane lončar

Projekt Interakcije

Projekt predstavlja promicanje ciljeva Udruge po osnovnim školama uz aktivno sudjelovanje učenika. Cilj projekta jeste upoznavanje sa suvremenom umjetnosti pokreta, promicanje plesne kulture među djecom osnovnoškolskog uzrasta, poticanje na interaktivni pristup različitim umjetnostima, a sve s konačnim ciljem uključivanja djece i mladih na sustavno bavljenje plesnom kulturom i plesom kao umjetničkim izrazom.

Interakcije u 2020. godini:

Zbog pojave pandemije i lockdowna koji je korespondirao s 2. polugodištem 2020.godine u predškolskim i općeobrazovnim ustanovama, održan je manji broj plesnih radionica s navedenom populacijom od planiranih.

  • Ukupno je održano 6 plesnih programa.
  • U veljači i ožujku realizirana su 4 programa u trajanju od 45-60 minuta, od čega 3 u Zagrebu i 1 u Koprivnici, a u listopadu održana su na otvorenom 2 programa u ukupnom trajanju od 120 minuta u Požegi.
  • Voditeljice radionica bile su: Olga Vilić, Ida Janković, Natalija Krakić, Dijana Merey Sarajlija i Ilijana Lončar.
  • Broj djece koja su sudjelovala u projektu je 255

Interakcije u 2019. godini:

  • 19 radionica u trajanju od 45-90 min, 147 polaznika i 6 voditeljica radionica
  • Interakcije su održane na sljedećim lokacijama: OŠ Trnsko, DV Smokvica – Pojatno, Gradska knjižnica Slavonski Brod, OŠ J. Kempfa – Požega, OŠ Vežica – Rijeka i OŠ F. K. Frankopan – Osijek.

Interakcije u 2018. godini:

  • 23 radionica u trajanju od 45-90 min. broj polaznika bio je 398
  • Interakcije su održane na sljedećim lokacijama: OŠ Trnsko, DV Medveščak, OŠ Markuševac, GŠ Franje Kuhača u Osijeku, OŠ kralja Tomislava, Dv Srednjaci, DV Zvirek

Interakcije u 2017. godini:

  • 11 radionica u trajanju od 45-90 min. broj polaznika bio je 165
  • Interakcije su održane na sljedećim lokacijama: OŠ Trnsko ( 6 radionica, voditelj: Natalija Krakić), DV Medo Brundo (1 radionica, voditelj: Natalija Krakić), OŠ Kajzerica (3 radionice, voditelj: Nataša Jurišić), DV Zvirek (1 radionica, voditelj: Sanja Hrgetić)

Predavanja i Simpoziji

Sudjelovanje članica Udruge Ivančice Janković i Jasmine Zagrajski Vukelić s prezentacijama i radionicom na Prvom međunarodnom znanstvenom i umjetničkom simpoziju o pedagogiji u umjetnosti u Osijeku 17.-18. listopada 2014. godine.